Damon Mirani verruilt Almere City voor FC Volendam

ALMERE • Di 15 juni 2021 | 13:25 • Dinsdag 15 juni 2021 | 13:25

Damon Mirani speelt met ingang van komend seizoen voor FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie. De centrale verdediger speelde de afgelopen vijf seizoenen in het shirt van Almere City FC. Mirani tekent een contract tot medio 2023 in het vissersdorp, met een optie voor nog een seizoen.

De 25-jarige Mirani had deze zomer een aflopend contract bij Almere. De club wilde graag met hem verder maar Mirani wilde niet verlengen. Hij gaf aan toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. In totaal speelde Mirani 180 wedstrijden voor Almere City FC. Hij is daarmee recordhouder: geen enkele voetballer speelde zoveel wedstrijden in het eerste elftal van de club.

Noord-Hollander Mirani speelde in zijn jeugd ook al bij FC Volendam. In 2012 verhuisde hij naar Ajax, waar hij een jaar later werd hij gekroond tot 'Talent van de Toekomst'. Hij kreeg destijds van toenmalig hoofd jeugdopleiding Wim Jonk de bijbehorende trofee uitgereikt. Komend seizoen is diezelfde Wim Jonk zijn trainer in de Keuken Kampioen Divisie.

Mirani laat op de clubwebsite van FC Volendam weten enorm blij te zijn terug te keren op het oude nest: "Ik ben gevallen voor de ambitie en het project, zodat we samen heel Volendam weer oranje kunnen laten kleuren. Ik heb er veel zin in!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel