Het EK-gevoel van Hedwiges Maduro

ALMERE • Wo 16 juni 2021 | 23:08 • Woensdag 16 juni 2021 | 23:08

Nederland speelt donderdagavond in Amsterdam de tweede groepswedstrijd tijdens het EK voetbal tegen Oostenrijk. Oud-international Hedwiges Maduro volgt als analyticus van ESPN en de NOS het huidige EK op de voet. De Almeerder ziet Frankrijk als de grote favoriet om het EK te winnen en ziet verder Italië als gevaarlijke outsider op het EK-goud.

Maduro denkt dat Oranje donderdagavond ook de tweede wedstrijd tegen Oostenrijk zal gaan winnen. Hij verwacht eenzelfde soort wedstrijd als die van afgelopen zondag tegen Oekraine: "Oostenrijk speelde in de eerste wedstrijd ook 5-3-2 tegen Noord-Macedonie. Ze hebben mooie goals gescoord en ze hebben een aantal goede spelers lopen zoals Alaba van Bayern München. Ik denk dat Frank de Boer niet veel gaat wijzigen. Matthijs de Ligt zal er bij komen en ik denk dat we hetzelfde spelbeeld zullen gaan krijgen."

Maduro was positief verrast over de verrichtingen van Oranje tijdens de eerste gewonnen wedstrijd tegen Oekraïne (3-2): "Best wel, want in de oefenwedstrijden speelden ze niet zo goed. Ik vond ze tegen Oekraïne goed spelen, vooral in de eerste helft, waarin veel kansen werden gecreëerd". Toch waakt Maduro voor een al te grote juichstemming na die eerste gewonnen wedstrijd: "Daar staan we bekend om en dat is ook wel een beetje de charme van Nederland. Eén wedstrijd winnen en we kunnen Europees kampioen worden. Maar we moeten ook kritisch blijven. Het was goed aanvallend gezien, maar verdedigend gezien moet het beter: het veld was veel te groot en de afstanden tussen de verdediging en het middenveld waren te groot", aldus Maduro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel