Almere City trekt Ramon Leeuwin aan

ALMERE • Do 24 juni 2021 | 9:15 • Donderdag 24 juni 2021 | 9:15

Almere City FC heeft zich versterkt met centrale verdediger Ramon Leeuwin. De 33-jarige Almeerder tekent donderdagochtend een contract voor een seizoen bij de Keuken Kampioen Divisie club. Hij traint direct voor het eerst mee met zijn nieuwe ploeggenoten tijdens de eerste training van de voorbereiding onder leiding van de kersverse hoofdtrainer Gertjan Verbeek.

Leeuwin is afkomstig van eredivisieclub AZ waar hij sinds januari 2020 onder contract stond, nadat hij destijds overkwam van het Deense Odense BK. Almere City FC hoeft geen transfersom te betalen voor Leeuwin aan AZ, want zijn contract loopt op 30 juni af in Alkmaar.

Hij speelde in zijn jeugd voor SV Almere en FC Omniworld (de voorloper van Almere City FC). Tijdens zijn actieve carrière kwam Leeuwin uit voor FC Utrecht, AGOVV, ADO Den Haag, SC Cambuur, weer FC Utrecht, Odense BK (Den) en AZ.

In maart 2021 debuteerde Leeuwin voor het nationale team van Suriname. Bij Almere City FC treft Leeuwin Ryan Koolwijk, die ook voor Suriname uitkomt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel