City FC contracteert aanvallers Van Hoeven en Pouwels 

ALMERE • Za 26 juni 2021 | 19:50 • Zaterdag 26 juni 2021 | 19:50

Almere City FC heeft zich versterkt met twee aanvallers: centrumspits Maarten Pouwels en linksbuiten Bradly van Hoeven. Zij tekenen beide een contract voor drie seizoenen in het Yanmar stadion. Pouwels is afkomstig van Cambuur, de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie. Bradly van Hoeven komt over van eredivisieclub Sparta, maar speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles.

Buitenspeler Van Hoeven kan zowel op de linkerflank als op de rechterflank uit de voeten. Met Go Ahead Eagles wist hij in mei verrassend naar de eredivisie te promoveren, toen de ploeg uit Deventer op de allerlaatste speeldag van de competitie op de tweede plaats eindigde. Van Hoeven speelde het afgelopen seizoen 33 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij acht keer tot scoren kwam en 5 assists gaf. In het verleden was hij jeugdinternational. Van Hoeven had nog een contract tot volgend seizoen bij Sparta.

Ook de 22-jarige centrumspits Maarten Pouwels had nog een contract tot medio 2022 bij Cambuur, dat in april naar de eredivisie promoveerde. Hij kwam het afgelopen seizoen niet veel aan spelen toe in Leeuwarden, omdat hij topscorer Robert Mühren voor zich moest dulden. Ook komend seizoen zou Pouwels op weinig speeltijd kunnen rekenen bij de promovendus, omdat Cambuur onlangs Tom Boere en Sam Hendriks aantrok voor de spits positie.
De 2 meter lange Pouwels kwam in het verleden ook uit voor Go Ahead Eagles. Bij Almere City FC moet hij één van de opvolgers worden van Thomas Verheydt, die deze zomer vertrok bij Almere City. Naast Pouwels wil de club binnenkort nog een centrumspits gaan aantrekken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel