Einde dreigt voor basketbalclub Almere Sailors: start crowdfunding

ALMERE • Ma 9 augustus 2021 | 20:00 • Maandag 9 augustus 2021 | 20:00

De basketballers van Almere Sailors hebben op korte termijn geld nodig om met een sluitende begroting aan het nieuwe seizoen te beginnen. De club is daarom een crowfundingsactie gestart. In totaal is 30.000 euro nodig. Volgens voorzitter Rinus Balvert moet voor 1 september dit geld binnen zijn. Anders valt nu al het doek voor de profclub die vorig jaar werd opgericht.

"Ja het voortbestaan van de club staat echt op het spel. Als wij niet voldoende budget hebben dan accepteert de BNXT-League ons niet. Ze willen het risico niet lopen dat je gedurende het seizoen zou omvallen. Zo staan wij er ook in. We willen niet aan de competitie beginnen als we niet zeker weten dat we het seizoen ook kunnen afmaken", vertelt Balvert.

De deadline voor Almere Sailors om de financiële problemen op te lossen is op 1 september. Balvert: "Daarnaast hopen we bestaande sponsors te benaderen om te vragen of zijn wat meer kunnen doen. We zijn ook in gesprek met de overheid om te kijken of we vanuit het coronafonds ondersteuning kunnen krijgen."

Als het Almere Sailors lukt om de begroting sluitend te krijgen dan begint de ploeg op 24 september aan de nieuwe competitie in de BNXT League.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel