Recordaantal deelnemers van start bij tweede Schoklandloop

NOORDOOSTPOLDER • Do 19 augustus 2021 | 22:16 • Donderdag 19 augustus 2021 | 22:16

Atletiekvereniging Noordoostpolder (AV NOP) heeft donderdagavond voor de tweede keer de Schoklandloop gehouden. Een recordaantal van 209 hardlopers ging vanaf Museum Schokland van start voor een afstand van vijf of tien kilometer.

Veel deelnemers gebruikten deze loop om zich voor te bereiden op de Fish Potato Run, de hardloopwedstrijd van Urk naar Emmeloord die in september wordt georganiseerd. Zo ook Sjirk Dotinga uit Vollenhove. Dotinga traint tijdens de zomermaanden bij atletiekvereniging AV NOP in Emmeloord om zich voor te bereiden op de FTP-Run die op 11 september van start gaat. Dotinga koos voor een afstand van 10 kilometer. Hij zette een tijd neer van 47 minuten en 47 seconden.

In verband met corona werd er in diverse shifts gestart. Deelnemers werd gevraagd om alleen te komen als ze fit waren en om 1,5 meter afstand te bewaren. Om zoveel mogelijk clustervorming te voorkomen gingen er elke twee minuten kleine groepjes van start. Ook Ina Stege van de organisatie denkt dat veel deelnemers de Schoklandloop zien als een mooie voorbereiding op de Fish Potato Run. Stege: "Het is allemaal goed verlopen. Wat ons betreft volgend jaar weer. Alleen hopen we dan op iets beter weer."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel