Beitske Visser: engeltje op schouder bij enorme crash in Spa-Francorchamps

DRONTEN • Vr 27 augustus 2021 | 18:14 • Vrijdag 27 augustus 2021 | 18:14

Coureur Beitske Visser uit Dronten is vrijdag betrokken geweest bij een zware crash op het circuit van het Belgische Spa-Francorchamps. Minimaal zes coureurs kwamen met elkaar in botsing, Visser werd hard geraakt.

De Drontense kon op eigen kracht uit het voertuig komen, maar is ze ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze inmiddels uit ontslagen. Op foto's is te zien dat haar racewagen aan de achterkant volledig verwoest is. Vanuit het ziekenhuis tweet Visser dat ze een engel op haar schouder moet hebben gehad. Ze is helemaal beurs schrijft ze, "maar gelukkig heb ik niets gebroken".

Zeven auto's raken na een bocht door de gladde omstandigheden in de slip. Visser botst als derde coureur op twee anderen, waardoor één van hen gelanceerd wordt. Visser wordt vervolgens zelf gelanceerd door een racewagen die haar van achteren raakt. Op het moment dat de auto van Visser weer neerkomt wordt ze een tweede keer geramd, waardoor ze over de kop slaat.

De Drontense komt uit in de W Series. De raceklasse, die mede door voormalig Formule 1-coureur David Coulthard is opgezet, werd in 2018 in het leven geroepen om autosport aantrekkelijker te maken voor vrouwen. Het idee is dat het uiteindelijk moet leiden tot vrouwelijke coureurs in de Formule 1.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel