Almere City FC in slotfase langs Roda JC

ALMERE • Vr 27 augustus 2021 | 20:03 • Vrijdag 27 augustus 2021 | 20:03

Almere City FC heeft vrijdagavond eindelijk de eerste overwinning van het nieuwe seizoen geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. In Kerkrade was de ploeg van Gertjan Verbeek na twee late goals met 3-4 te sterk voor Roda JC. De Duitser Jonas Arweiler tekende in de extra tijd voor de winnende treffer in Limburg.

In de eerste helft kwam Almere City FC na 7 minuten op voorsprong via Maarten Pouwels. De boomlange spits mocht op de rand van de zestien aanleggen en schoot via de binnenkant van de paal de 0-1 binnen. Na een kwart wedstrijd kwam Roda JC op gelijke hoogte via Patrick Pflücke na knullig balverlies van Lance Duijvestijn. De Duitser mocht van zeker 25 meter aanleggen en verraste doelman Woud: 1-1. Twee minuten later kwamen de Almeerders alweer op voorsprong, nadat Roda JC linksback Absalem in zijn eigen zestien de bal inleverde: Bradly van Hoeven mocht vervolgens de 1-2 binnenschieten. Roda JC kreeg nog voor rust goede kansen op de gelijkmaker (zo raakte Jubitana de buitenkant van de paal), maar beide ploegen gingen naar de kleedkamer met die 1-2 stand.

In de 2e helft gaf Almere City opnieuw de voorsprong weg. Invaller Xian Emmers (die vorig seizoen nog voor Almere City speelde) mocht na 65 minuten de 2-2 langs doelman Woud prikken. Vervolgens kreeg de thuisploeg na 73 minuten een strafschop, omdat scheidsrechter Bos een handsbal constateerde (nadat de bal hard in de muur belandde bij een vrije trap). Dylan Vente benutte vervolgens het buitenkansje voor de Limburgeres: 3-2. Almere City leek opnieuw ten onder te gaan in de 2e helft, maar in de slotfase boog de ploeg verrassend die achterstand om in een uiteindelijke overwinning via late goals van Ramon Leeuwin en invaller Jonas Arweiler: 3-4.

Marcelencio Esajas mocht 20 minuten voor tijd zijn debuut maken in het betaalde voetbal voor Almere City FC. De negentienjarige middenvelder kwam in de ploeg voor routinier Ryan Koolwijk. Hij is de eerste jeugdspeler die debuteert onder de nieuwe trainer Gertjan Verbeek. Voor Pouwels, Van Hoeven, Leeuwin en Arweiler betekende hun goal vrijdagavond hun eerste in Almeerse dienst. De uitwedstrijd tegen Roda JC blijft speciaal voor Almere City: nog nooit in de clubgeschiedenis werd dit uitduel verloren. Komende zaterdag spelen de Almeerders een thuiswedstrijd tegen TOP Oss.

Roda JC - Almere City FC 3-4

0-1 Pouwels (7)

1-1 Pflücke (23)

1-2 Van Hoeven (25)

2-2 Emmers (65)

3-2 Vente (73)

3-3 Leeuwin (84)

3-4 Arweiler (90)