Nieuw team voor veldrijdster Manon Bakker

SWIFTERBANT • Vr 10 september 2021 | 15:13 • Vrijdag 10 september 2021 | 15:13

Manon Bakker uit Swifterbant rijdt het komende veldritseizoen voor een nieuwe ploeg. Ze komt dan uit voor de Belgische ploeg IKO-Crelan, melden wielermedia in België. Bakker verhuist omdat haar vorige team Credishop-Fristads is opgeheven.

De Flevolandse hoort bij de top van het internationale veldrijden. Zo werd ze het afgelopen seizoen derde bij het EK voor beloften. De 'Sportvrouw van het Jaar' van de gemeente Dronten rijdt al sinds 2017 voor Belgische ploegen. Eerst was dat Experza-Foodlogix, maar daar werd ze in 2020 ontslagen omdat ze tijdens het WK niet met materiaal van de sponsor reed. Daarna vond ze al snel onderdak bij Credishop-Fristads.

Prominenten
Bij IKO-Crelan komt Bakker te rijden met de meervoudig wereldkampioen Sanne Cant en oud-Europees Kampioen Yara Kastelijn. Het internationale veldritseizoen begint komend weekeinde met de Ethias Cross in Lokeren. Vorig jaar eindigde Manon Bakker daar als tweede.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel