Esajas tekent eerste profcontract bij Almere City

ALMERE • Wo 22 september 2021 | 16:46 • Woensdag 22 september 2021 | 16:46

Middenvelder Marcelencio Esajas heeft woensdagmiddag zijn eerste profcontract getekend bij Almere City FC. Het 19-jarige talent tekent voor drie seizoenen bij de Keuken Kampioen Divisieclub, waar hij de gehele jeugdopleiding doorliep.

De in Amsterdam geboren Esajas kwam al op jonge leeftijd naar Almere. Vorig seizoen speelde hij zich definitief in de kijker door bij Jong Almere City FC (-21jaar) op 18-jarige leeftijd op te vallen. In een door corona afgebroken seizoen was de middenvelder belangrijk met vier assists in zes wedstrijden.

Dit seizoen seizoen beleefde Esajas zijn doorbraak onder hoofdtrainer Gertjan Verbeek, die hem in de voorbereiding bij de selectie van het eerste elftal haalde. In de uitwedstrijd bij Roda JC (3-4 winst) maakte hij zijn debuut en mocht hij 21 minuten meedoen. Inmiddels heeft hij alweer drie wedstrijden achter zijn naam staan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel