TeamNL ambassadeur Kramer wil kinderen laten dromen

ALMERE • Zo 26 september 2021 | 15:41 • Zondag 26 september 2021 | 15:41

Paralympisch sporter Bo Kramer wil kinderen stimuleren hun dromen na te jagen. Kramer die met het dames rolstoelbasketbalteam Olympisch goud won tijdens de Paralympics in Tokio, richt zich nu met passie op haar rol als ambassadeur van TeamNL. Tijdens spreekbeurten verkondigt ze maar wat graag haar lijfspreuk: ‘You don’t need a hero, it’s time to make your own’.

Kramer woont al een tijdje niet meer in Almere, maar is er wel geboren en opgegroeid. De binding met onze provincie is er daarom nog steeds. Ze was deze week in het kader van de nationale sportweek gastspreker bij basisschool Het Mozaiek in Lelystad: "Ik hoop als sporter en als aangepast sporter een inspiratiebron te zijn voor de kinderen om lekker te gaan bewegen en allerlei verschillende sporten te proberen."

De tegenslag in de vorm van kanker waarmee Kramer op jonge leeftijd te maken kreeg heeft haar sterker gemaakt. Ze vertelt dit graag aan de kinderen. Kramer: "Het heeft mij geleerd te kijken naar mogelijkheden in plaats van negatief te denken aan dingen die je niet meer kunt. Elk kind heeft wel eens tegenslag. Als je daar mee om kunt gaan, en er iets positiefs uit weet te halen, dan blijf je er niet in hangen. Ik ben er op die manier sterker uitgekomen. Ik had mijn ziekte voor geen goud willen wissen. Want als ik niet ziek was geworden had ik nu geen gouden medaille gehad."

"Ik wil de beste speelster van de wereld worden"

— Bo Kramer, paralympisch sporter

Bo Kramer is niet van plan om stil te zitten. Ze wil zich op alle fronten blijven verbeteren. Na het behalen van de Olympische gouden medaille met het dames rolstoelbasketbalteam heeft ze zichzelf een nieuw doel gesteld: "Ik wil de beste speelster van de wereld worden. Maar dat is een breed begrip. Ik wil ook maatschappelijk mijn steentje bijdragen en ik wil me ook als mens goed ontwikkelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel