Hockeyer Terrance Pieters terug bij Oranje

ALMERE • Wo 29 september 2021 | 19:23 • Woensdag 29 september 2021 | 19:23

Hockeyer Terrance Pieters uit Almere is weer terug bij Oranje. De speler van Kampong is door de nieuwe bondscoach Jeroen Delmee opgenomen in de trainingsgroep op weg naar de Pro League-wedstrijden van eind november. Pieters miste afgelopen zomer nog de Olympische Spelen van Tokio, omdat hij door de vorige bondscoach Max Caldas buiten de Olympische selectie werd gehouden.

Naast Terrence Pieters maakt ook Almeerder Jonas de Geus (tevens Kampong) deel uit van de nieuwe trainingsgroep van het Nederlandse team. Het vernieuwde Oranje start op 4 oktober de voorbereiding op de eerste interlands na Tokio. Het Nederlands elftal speelt op 26 en 28 november in het Wagener stadion in Amstelveen twee keer tegen Olympisch en wereldkampioen België.

Oranje werd tijdens de Olympische Spelen van Tokio zeer teleurstellend al in de kwartfinales uitgeschakeld. De nieuwe bondscoach Jeroen Delmee heeft nu een flinke verjonging moeten doorvoeren: de helft van de Tokio-ploeg is weggevallen. Oud-gedienden Robbert Kemperman, Mirco Pruyser, Sander de Wijn, Jeroen Herzberger en Seve van Ass komen voorlopig niet voor in de plannen van Delmee. Billy Bakker, Glenn Schuurman, Mink van der Weerden en Roel Bovendeert hadden al na Tokio besloten hun interlandcarrière te beëindigen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel