Het gaat alleen om genieten bij de Oostvaardersrun

FLEVOLAND • Zo 3 oktober 2021 | 11:21 • Zondag 3 oktober 2021 | 11:21

Deelnemers moeten vooral genieten van de Oostvaardersrun, zegt Hans-Erik Kuypers van de organisatie. "Als je als eerste over de finish komt, word je gediskwalificeerd", grapt de boswachter van de Oostvaardersplassen.

Het evenement was zondagochtend voor de vierde keer in het natuurgebied tussen Lelystad en Almere. De deelnemers konden kiezen uit verschillende afstanden door het Hollandse Hout en het Oostvaardersveld. De halve marathon was de hoofdafstand van de run. Verder liepen kinderen een kilometer en konden volwassen kiezen uit 10 en 16 kilometer.

"Er zijn mensen die toch te snel van start gaan, maar die houden we onderweg tegen", zegt Kuypers lachend. Het is volgens hem echt de bedoeling om ogen en oren open te houden en in het natuurgebied en zo optimaal te kunnen genieten van de combinatie hardlopen en natuur. Het hardloopevenement begon zondagochtend met veel regen, maar de meeste deelnemers trokken zich daar niets van aan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel