Ieva Pope wil zich dit seizoen bewijzen bij Badminton Vereniging Almere

ALMERE • Zo 3 oktober 2021 | 19:52 • Zondag 3 oktober 2021 | 19:52

Badmintonster Ieva Pope staat te popelen om zich dit seizoen te bewijzen bij BV Almere. De speelster uit Letland werd vorig seizoen al vastgelegd door de Almeerse eredivisionist. Maar omdat de competitie toen door corona werd stilgelegd heeft ze nog nauwelijks wedstrijden gespeeld voor haar nieuwe club. De speelster die via de clubs Van Zijderveld en DKC in Almere terecht kwam, hoopt zich dit seizoen verder te ontwikkelen bij Almere.

Pope: ‘’Wij hebben echt een heel goed team. Ik heb heel veel zin om veel te trainen en te spelen. En ik heb het vertrouwen dat we een goed seizoen zullen hebben. Ik kan nog veel tactische dingen leren van de coach en ik wil me ook technisch nog verbeteren.’’

Ieva Pope kwam acht jaar geleden voor haar sport vanuit Letland naar Nederland. Ze speelt al geruime tijd in de Nederlandse eredivisie.

Coach Dave Khodabux is blij met de komst van Pope. "Met het wegvallen van een aantal dames single speelsters had de club behoefte aan iemand die de trainingsgroep kon versterken. Zo zijn we bij Ieva uitgekomen. Ze moet haar draai bij de club nog wel vinden. Wij zijn de landskampioen. Ze moet leren omgaan met de hoge verwachtingen die dat met zich meebrengt."

Pope is de vervangster van Manon Sibbald die is vertrokken naar DKC. Volgens Dave Khodabux zijn Pope en Sibbald niet met elkaar te vergelijken: "Ieva is een speelster vanuit het oosten van Europa. Zij moet het hebben van hard werken en vechtlust. Manon Sibbald is een hele sierlijke, bijna gracieuze speelster die zweeft over de baan. Allebei hebben ze hun sterke punten en wie weet komen ze elkaar dit seizoen in de wedstrijd nog tegen. We zullen dan zien wie er op dat moment het beste voor staat."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel