Badmintonners winnen topper tegen Drop Shot

ALMERE • Zo 10 oktober 2021 | 17:57 • Zondag 10 oktober 2021 | 17:57

De badmintonners van BV Almere hebben zondag de topper in de eredivisie tegen BC Drop Shot gewonnen. De ploeg van coach Dave Khodabux was met 5-3 te sterk voor de tegenstander uit Den Haag.

De Almeerders begonnen de krachtmeting met twee zwaarbevochten gewonnen dubbels. Zowel de dames als de heren hadden drie games nodig om de winst binnen te halen. Het koppel Cheryl Seinen en Kirsten de Wit pakten na een 1-0 achterstand toch de 2-1 winst tegen Christine Busch Andreasen en Alyssa Tirtosentono. Alex Vlaar en Adam Hall deden het op dezelfde manier tegen Mathias Thyrri en Wessel van der Aar.

Enkelpartijen
Estelle van Leeuwen had in de eerste dames enkelpartij weinig moeite met Jaymie Laurens. Timo Stoffelen verloor in de eerste herensingle het eerste Almeerse punt. De geroutineerde Dicky Palyama pakte het eerste punt van de middag voor de gasten uit Den Haag.

Sebastiaan Li had in de tweede heren singlepartij moeite met Lars Kros. Hij won de eerste game makkelijk met 21-12, maar verloor de tweede met 21-11. In de derde game was hij met 21-13 te sterk voor zijn tegenstander. Hij stelde met deze winst het vierde Almeerse punt veilig.

Diede Odijk speelde in de tweede dames single een lastige wedstrijd tegen Novi Wieland. Ze verloor de krachtmeting uiteindelijk met 2-1. Het betekende het tweede punt voor Drop Shot.

Gemengd dubbel
De Almeerders begonnen dus met een 4-2 voorsprong aan de twee afsluitende gemengde dubbels. Adam Hall en Cheryl Seinen waren niet opgewassen tegen Mathias Thyrri/Christine Busch Andreasen. Ze verloren hun partij nipt met 17-21 en 20-22.

Alex Vlaar en Kirsten de Wit hadden het ook lastig tegen Wessel van der Aar en Jaymie Laurens. Maar het Almeerse koppel trok uiteindelijk met 2-1 de overwinning en het vijfde Almeerse punt over de streep.

BV Almere staat na de zege op Drop Shot op een tweede plaats in de eredivisie met 37 punten uit zes wedstrijden. De achterstand op koploper Duinwijck bedraagt twee punten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel