City FC verliest thuis van De Graafschap

ALMERE • Zo 10 oktober 2021 | 19:57 • Zondag 10 oktober 2021 | 19:57

Almere City FC heeft zondagavond de thuiswedstrijd tegen De Graafschap verloren. In het Yanmar stadion waren de Superboeren uiteindelijk met 1-2 te sterk voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Het was alweer de vijfde nederlaag in de eerste tien wedstrijden van het seizoen voor de Almeerders. De Graafschap is nu mede-koploper en Almere City FC zakt naar de 18de plaats van de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie.

In de eerste helft begonnen beide ploegen zeer aftastend en werden er nauwelijks mogelijkheden gecreerd. Almere City zag al na een kwartier spelen centrale verdediger Daniel Breedijk uitvallen met een serieuze blessure. Hij werd vervangen door Frederik Helstrup. Pas na 33 minuten kon Almere het eerste serieuze schot op doel noteren, maar Graafschap doelman Jurjus kon de inzet van Jorrit Smeets keren. Bij rust was het 0-0 na een zeer saaie eerste helft.

De 2e helft kon niet beter beginnen voor Almere City FC. Binnen een minuut kwam de thuisploeg op voorsprong na een prima aanval: rechtsback Bram van Vlerken mocht (na een mooie loopactie) op aangeven van Thijs van Leeuwen de 1-0 in de bovenhoek schieten.

Almere City kon deze voorsprong echter wederom niet vasthouden. Na iets meer dan een uur spelen kwamen de gasten op gelijke hoogte, nadat verdediger Van Heertum (na een voorzet van rechts) van dichtbij de 1-1 mocht binnenwerken.

Tien minuten voor tijd kwamen de Superboeren ook nog op voorsprong in Almere. Lelieveld mocht na een schot van Gravenberch van dichtbij de 1-2 binnentikken. Almere City FC kwam deze tik niet meer te boven en zo bleef het 1-2 in Almere.

Almere City FC - De Graafschap 1-2

1-0 Van Vlerken (46)

1-1 Van Heertum (63)

1-2 Lelieveld (79)

Geel: Konings, Van Leeuwen, Lesquoy, Helstrup

Arbiter: Nagtegaal

Almere City FC: Etemadi, Van Vlerken, Leeuwin, Breedijk (Helstrup/14), Lesquoy, Resink (Wildeboer/81), Smeets (Esajas/46), Duijvestijn, Van Leeuwen (Alhaft/67), Pouwels (Arweiler/46), Van Hoeven (Puriel/80)

De Graafschap: Jurjus, Lelieveld, Van Heertum, Baas, Lieftink, Acheffay, Schuurman, Korte (Berrio/64), Opoku (Neghli/64), Dekker, Konings (Gravenbergh/51)