Batavia’90 wint stadsderby bij SVL

LELYSTAD • Za 16 oktober 2021 | 19:14 • Zaterdag 16 oktober 2021 | 19:14

In de 2e klasse G heeft Batavia’90 zaterdagmiddag de stadsderby gewonnen bij SV Lelystad’67. Op sportpark Langezand waren de gasten uiteindelijk met 0-2 te sterk voor de thuisploeg.

In de eerste helft was Batavia de bovenliggende partij, maar wist het niet tot scoren te komen ondanks behoorlijk wat mogelijkheden. SVL speelde compact en op de counter, maar was vlak voor rust wel dichtbij de openingstreffer via Nordin Stitou. Bij rust was het nog 0-0.

In het begin van de 2e helft kwam Batavia al vroeg op voorsprong door een goal van Nossayr el Akel. Niet veel later verdubbelde Yousef Tokhi de score namens de gasten. SVL kon in het vervolg van de wedstrijd niet meer gevaarlijk worden. Batavia was nog wel dichtbij de 0-3 via Yoram Zandvliet, maar hij raakte de paal.

Batavia’90 gaat na de winst samen met ASV Dronten aan kop in deze 2e klasse G met 12 punten uit 4 wedstrijden. De Drontenaren wonnen zaterdag op eigen veld met 4-1 van AVW’66 en hebben wel een beter doelsaldo dan de Lelystedelingen. Volgende week speelt Batavia’90 opnieuw een derby: dan ontvangen ze op eigen veld stadsgenoot Unicum.