Zeiler Jolbert van Dijk droomt van The Ocean Race

LELYSTAD • Za 30 oktober 2021 | 10:42 • Zaterdag 30 oktober 2021 | 10:42

Zeiler Jolbert van Dijk uit Lelystad wil graag volgend jaar met zijn team in actie komen tijdens The Ocean Race (voorheen Volvo Ocean Race). Dat is een loodzware zeilwedstrijd rond de wereld.

Van Dijk kreeg kreeg dit jaar tijdens The Ocean Race Europe de kans om ervaring op te doen als navigator voor het Oostenrijkse team 'The Austrian Race Project.' De Europese editie van The Ocean Race werd dit jaar gehouden omdat de grote wedstrijd is afgelast vanwege de coronapandemie. "Dat gaf mij een manier om 2,5 maand op deze boot te racen en daarmee ervaring op te bouwen", zegt Van Dijk.

Het blijft voor Van Dijk nog even afwachten of zijn team het financieel rond gaat krijgen om mee te doen aan The Ocean Race. Ook moet de Lelystedeling op dat moment zelf goed genoeg zijn om geselecteerd te worden voor het team. "Ik kan je wel zeggen dat ik er alles aan ga doen om dat voor elkaar te krijgen", aldus de zeiler.

The Ocean Race start in december 2022 in de Spaanse stad Alicante.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel