Nieuwe aanlegsteiger Roeivereniging Pontos feestelijk in gebruik genomen

LELYSTAD • Za 30 oktober 2021 | 17:05 • Zaterdag 30 oktober 2021 | 17:05

Feest bij Roeivereniging Pontos in Lelystad. De club heeft namelijk de beschikking over een spiksplinternieuw vlot. Dat wordt gebruikt als aanlegsteiger waarvandaan de roeiers vertrekken. Het hout van het oude vlot was verrot, en dus was een nieuwe meer dan welkom. Leden konden er zaterdag direct gebruik van maken tijdens een onderlinge wedstrijd.

Het vlot betekent veel voor de vereniging, vertelt Wim Boersma van Pontos. "Het vlot is twee keer zo groot en het ligt heel stabiel. Het is wat ons betreft van Olympisch niveau te noemen. Dat is voor Lelystad een hele vooruitgang."

Duurzaam materiaal
Het vorige vlot was gemaakt van hout. Dit keer is er gekozen voor andere materialen, namelijk aluminium en kunststof. "Dat is duurzaam met weinig onderhoud", vertelt Boersma. "Het ligt dermate stabiel dat wij denken dat het ook geen schade toebrengt aan de omgeving."

Lang gespaard
Pontos heeft lang gespaard voor een nieuw vlot. De vereniging kocht een jaar lang geen nieuwe boten en stopte het geld dat daardoor overbleef in een spaarpotje. Ook stelde de gemeente een budget van 28.000 euro beschikbaar. "De gemeente staat hier heel positief in", zegt wethouder Jack Schoone. "Het is altijd fijn om te helpen. Het vlot is bestendig om hier heel lang te blijven liggen."

De roeivereniging ligt tussen de huizen in de Boswijk en sportfaciliteiten zijn daar erg belangrijk, aldus Schoone. "Sport draagt bij aan de verbetering van een buurt. Het is altijd een warm gegeven. Mensen hebben dingen voor elkaar over."

Ook de leden zijn blij. "Dit nieuwe vlot is erg makkelijk", vertelt een man. "Het oude vlot was erg hoog, nu kunnen we veel makkelijker wegvaren. Een ander lid denkt dat het vlot nog jaren meegaat. "Het is bereid op de toekomst. Lelystad groeit, en hopelijk Pontos ook."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel