Almere City FC verliest thuis van ADO Den Haag

ALMERE • Zo 7 november 2021 | 12:18 • Zondag 7 november 2021 | 12:18

Almere City FC heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag verloren. In het eigen Yanmar stadion waren de gasten met 1-3 te sterk voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Het was alweer de achtste nederlaag van het seizoen voor de Almeerders, die nog altijd 18e staan op de ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie met 12 punten uit 14 wedstrijden.

In de eerste helft kwam Almere City FC na 12 minuten op voorsprong na een vlijmscherpe counter. Na een mislukte Haagse aanval werd spits Jonas Arweiler gelanceerd. De Duitser bleef kalm en bediende vanaf de achterlijn Lance Duijvestijn, die voor de goal hard en droog de 1-0 mocht aantekenen. Vervolgens kregen de Almeerders wat mogelijkheden via schoten van Hammouti en Receveur. Zoals zo vaak dit seizoen kon Almere City de voorsprong niet vasthouden. Tien minuten voor rust kwam ADO op gelijke hoogte: een voorzet van Amofa kon bij de tweede paal worden teruggelegd door Bouard en Sem Steijn mocht vervolgens de 1-1 binnenwerken.

Nauwelijks 3 minuten later lag ook de 1-2 achter doelman Agil Etemadi: na een scherp aangesneden vrije trap van Kishna mocht oud Almere City spits Thomas Verheydt de gasten op voorsprong zetten. Deze 1-2 betekende ook de ruststand in het Yanmar stadion.

In de tweede helft ging Almere op zoek naar de gelijkmaker, maar was ADO in eerste instantie de gevaarlijkere ploeg: zo was Sem Steijn na een uur dichtbij de 1-3 maar hij faalde oog in oog met City doelman Etemadi. Nadat Almere City trainer Verbeek met Puriel, Pouwels en Wildeboer verse krachten had ingebracht nam de druk op de Haagse defensie toe. Ondanks wat druk in de slotfase kwam Almere niet tot hele grote kansen. In de extra tijd werd het nog 1-3 voor ADO via Vicente Besuijen. Hij mocht vanaf de middellijn de bal in het lege Almeerse doel krullen, nadat doelman Etemadi mee naar voren was gegaan bij een corner.

Almere City FC - ADO Den Haag 1-3

1-0 Lance Duijvestijn (12)

1-1 Sem Steijn (36)

1-2 Thomas Verheydt (39)

1-3 Vicente Besuijen (90+3)

Geel: Leeuwin, Kemper, Klas, Matthys, Rottier

Arbiter: Van den Kerkhof

Almere City FC: Etemadi, Hammouti (Resink/81), Leeuwin, Helstrup, Poll, Esajas, Receveur, Duijvestijn (Wildeboer/70), Alhaft, Arweiler (Pouwels/70), Van Hoeven (Puriel)

ADO Den Haag: Koopmans, Mattys, Kemper, Klas (Komljenovic/90), Verheydt, Bouard (Besuijen/70), Kishna (Catic/70), Asante, Mulder, Amofa, Steijn (Rottier/80)