Almere City verliest ook thuis van MVV: 0-2

ALMERE • Vr 19 november 2021 | 20:05 • Vrijdag 19 november 2021 | 20:05

Almere City FC heeft vrijdagavond ook de thuiswedstrijd tegen MVV verloren. In een leeg Yanmar stadion waren de Limburgers met 0-2 te sterk voor de ploeg van Gertjan Verbeek. Het was alweer de negende nederlaag in 16 wedstrijden voor de Almeerders.

In de eerste helft begon Almere City FC zeer behoudend aan de wedstrijd en was MVV de gevaarlijkere ploeg. De gasten uit Limburg waren via kansen van Ntelo en Keulen dichtbij de openingstreffer. Op slag van rust kon Almere City via Jeffry Puriel op voorspong komen, maar zijn inzet kon vlak voor de doellijn ternauwernood worden weggewerkt. Bij rust was het 0-0 in een leeg Yanmar stadion.

In de 2e helft kreeg MVV gelijk een dikke kans via Sven Blummel na slordig balverlies van Ramon Leeuwin, maar doelman Etemadi kon redding brengen. Even later in de 49e minuut was het wel raak na een messcherpe counter van MVV: Blummel mocht op rechts naar binnen draaien en schoot vervolgens met een fraaie boogbal de 0-1 binnen. Na 68 minuten kreeg Almere City via een strafschop de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen na een onbegrijpelijke handsbal van Dzepar in de zestien: Jonas Arweiler miste vervolgens jammerlijk van elf meter. Tien minuten voor tijd kwam MVV op 0-2 nadat Ramon Leeuwin de bal inleverde bij Ntelo: Blummel mocht vervolgens de 0-2 binnenschuiven. Almere City FC kwam die klap niet meer te boven.

Bij Almere City debuteerde jeugdspeler Jordy Rullens vrijdagavond in het betaalde voetbal. Het talent kwam in het begin van de 2e helft in de ploeg voor Frederik Helstrup. Rullens is daarmee alweer de derde speler uit de jeugdopleiding, die dit seizoen onder trainer Gertjan Verbeek zijn debuut mag maken in het profvoetbal.

93. Einde wedstrijd: MVV wint met 0-2 in Almere.

81. Blummel scoort de 0-2 voor MVV na een fout van Ramon Leeuwin.

78. Wildeboer komt binnen de lijnen voor Duijvestijn bij Almere.

77. Jonas Arweiler vecht zich op fysieke kracht naar een grote kans, maar de keeper blijft een sta-in-de-weg

68. Penalty Almere City na een handsbal: Jonas Arweiler mist vervolgens jammerlijk van elf meter.

67. Pouwels komt in de ploeg voor Jorrit Smeets.

58. Drie verse krachten komen bij Almere City binnen de lijnen: Jordy Rullens (debuut in betaald voetbal), Van Vlerken en Ahannach komen in het veld voor Helstrup, Hammouti en Van Hoeven.

55. Schot van Jonas Arweiler geblokt.

49. Goal MVV na een counter na een mislukte vrije trap van Almere: Sven Blummel draait op rechts naar binnen en schiet de gasten fraai op voorsprong.

46 In de eerste minuut van de tweede helft gelijk een dikke kans voor MVV. Ramon Leeuwin speelt de bal zo in de voeten van Sven Blummel en die kan alleen op het doel af, maar hij krijgt hem niet langs Etemadi.

Rust 0-0

45. Grote kans voor Almere City op slag van rust via een counter: Arweiler zet Puriel vrij voor MVV keeper Matthys, maar die laatste kan redding brengen. Uit de corner is Jorrit Smeets gevaarlijk.

38. Grote kans voor MVV op de 0-1: een lange bal van Sven Blummel valt over de Almeerse verdediging heen zo in de loop van de mee opgekomen Mitchel Keulen, maar een slordige aanname geeft doelman Etemadi de kans om in te grijpen.

34 Kans voor MVV. Marciano Aziz stuurt Mitchy Ntelo weg in het strafschopgebied, maar met een tackle kan Frederik Helstrup op het allerlaatste moment voorkomen dat de spits kan schieten.

30. Schotje van Bradly van Hoeven gaat ruim over de goal van MVV.

24. Weer is MVV gevaarlijk. Een schot van Dzepar wordt van richting veranderd en scheert rakelings over de goal van Agil Etemadi.

20. Eerste gevaar van de wedstrijd namens de gasten: Ntelo kopt na een corner net naast.

15. In het eerste kwartier beginnen beide ploegen voorzichtig. Nog geen kansen.

1. De wedstrijd is begonnen in een leeg stadion Yanmar stadion. Rechtsbuiten Ilias Alhaft is tijdens de warming up geblesseerd geraakt en wordt in de basis vervangen door Jeffry Puriel bij Almere.

Opstellingen:

Almere City FC: Etemadi, Hammouti, Leeuwin, Helstrup, Poll, Smeets, Receveur, Duijvestijn, Puriel, Arweiler, Van Hoeven

MVV: Matthys, Zeegers, Blummel, Souren, Remans, Aziz, Essers, Waem, Ntelo, Dzepar, Keulen