'Start to Run verandert levens'

EMMELOORD • Zo 21 november 2021 | 14:08 • Zondag 21 november 2021 | 14:08

Bij atletiekvereniging AVNOP in Emmeloord heeft een groep van 25 cursisten meegedaan aan het programma Start to Run. Het doel was om binnen zeven weken een groep beginnende sporters te ontwikkelen tot hardlopers, die minimaal 3 kilometer kunnen afleggen. Afgelopen week was de laatste training en moesten de deelnemers een rondje door het bos maken om de afstand af te leggen. Uiteindelijk haalden twintig deelnemers de eindstreep. De organisatie vindt Start to Run een groot succes.

"Wij proberen mensen in zeven weken te leren hardlopen," vertelt loopcoach Ina Stege van AVNOP. "We bouwen het heel rustig op en zorgen ervoor dat ze plezier in het hardlopen krijgen en dat ze niet geblesseerd raken."

Een van de cursisten die op de laatste dag de 3 kilometer aflegde is de 49-jarige Diana Andriessen. "Start to Run is leuk omdat je lekker in je eigen tempo kunt lopen. Het voelt heerlijk om vandaag het doel te bereiken", legt Diana uit. "Ook is het leuk met de groep. Iedereen heeft hetzelfde doel en je sleept elkaar er doorheen."

Ook de 46-jarige Michel Slender heeft de eindstreep gehaald. "Vandaag is echt de bekroning. Daar heb je zeven weken voor getraind, helemaal geweldig," vertelt Michel. "Het heeft zeker dingen veranderd in mijn leven. Ik voel me beter en fitter. Het is zeker een hele goede impuls geweest."

Bijna de hele groep heeft aangegeven door te willen gaan met hardlopen. Het volgende doel is vijf kilometer.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel