Sportclubs zoeken alternatieven voor trainingen na 17.00 uur

FLEVOLAND • Za 27 november 2021 | 19:26 • Zaterdag 27 november 2021 | 19:26

Meerdere sportclubs in Flevoland zijn druk op zoek naar alternatieve trainingsuren, nu het kabinet het de komende drie weken verbiedt om na 17.00 uur te sporten in clubverband. Uit een rondgang van Omroep Flevoland blijkt dat clubbesturen proberen om de leden overdag te kunnen laten trainen.

Zo probeert judovereniging Shogonai in Dronten de trainingsuren op dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond te verhuizen naar zaterdag en/of zondag. De handballers van Havas uit Almere overwegen om op zaterdag te gaan trainen en onderling wedstrijden te spelen.

Voetbalclub sc Emmeloord verwacht dat de KNVB de voetbalcompetitie tot de winterstop gaat stilleggen. Als er niet getraind kan worden is het niet verstandig om wedstrijden te voetballen, zo is de gedachte. De kans op blessures is dan groter.

Ook de handballers uit Almere zijn bang dat de competitie voortijdig wordt stilgelegd. Bij de handbalvereniging mag het eerste herenteam wel blijven trainen en wedstrijden in de eredivisie blijven spelen, omdat de topsport is uitgezonderd van de nieuwe coronamaatregelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel