Alex Pastoor nieuwe trainer Almere City FC

ALMERE • Wo 8 december 2021 | 18:38 • Woensdag 8 december 2021 | 18:38

Alex Pastoor wordt de nieuwe hoofdtrainer van Almere City FC. Pastoor tekent voor anderhalf seizoen en sluit vanaf 27 december aan. Tim Bakens blijft tot de kerst hoofdverantwoordelijk en vormt daarna, samen met Hedwiges Maduro en Serge van den Ban, de technische staf die Pastoor de rest van het seizoen ondersteunt in de Keuken Kampioen Divisie. De eerste wedstrijd van Almere City FC onder leiding van Pastoor is op 10 januari in Eindhoven tegen Jong PSV.

Met Alex Pastoor kiest de clubleiding voor een ervaren trainer, die inmiddels al twintig jaar lang coach is in het betaalde voetbal. Hij wist promoties af te dwingen met SBV Excelsior (2010) en Sparta Rotterdam (2016) en stond verder aan het roer bij clubs als N.E.C. Nijmegen, Slavia Praag en AZ. Van 2019 tot en met 2021 was hij trainer van het Oostenrijkse SC Rheindorf Altach, dat uitkomt in de nationale Bundesliga.

"Almere City FC staat te boek als een frisse club met een gezonde ambitie. Ik verheug mij op een ontzettend mooie uitdaging."

— Alex Pastoor

Technisch manager Teun Jacobs van City FC is blij met de nieuwe trainer: "Alex staat bekend om zijn innovatieve manier van leiding geven. Hij is een eigentijdse trainer, waarvan wij verwachten dat hij het maximale uit deze selectie kan halen en onze jonge trainers beter kan maken. We zijn verheugd dat hij voor onze club kiest."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel