Dutch Water Week moet helpen bij oplossing voor waterplantenprobleem

FLEVOLAND • Za 8 januari 2022 | 14:07 • Zaterdag 8 januari 2022 | 14:07

Watersporters hopen dat het nieuwe watersportevenement, Dutch Water Week, kan bijdragen aan een oplossing voor het waterplantenprobleem in onze provincie. In de lente en zomer hebben de watersporters veel last van de groeiende waterplanten.

Verschillende instanties zoeken al langere tijd naar een structurele oplossing. Gastvrije Randmeren hoopt dat er dit jaar op nationaal niveau afspraken gemaakt worden. Met steun van de provincies Flevoland, Noord-Holland, Utrecht en Gelderland is er vorig jaar een bestuurlijke lobby richting de Tweede Kamer gestart. De afgelopen jaren werd er in juni gestart met het maaien van de planten, maar dat is volgens de watersporters niet genoeg om optimaal te kunnen varen. "Ik hoop dat er nu serieus aandacht komt voor het oplossen van het waterplantenprobleem", zegt Marco Boone van windsurfclub Almere Centraal.

De Dutch Water Week is een nieuw evenement en wordt van 27 mei tot en met 5 juni gehouden in Flevoland. Tijdens die week moeten de top- en breedtesporters kunnen genieten van een week watersport in Flevoland.

De direct betrokkenen zijn positief over de ambitieuze plannen van het Watersportverbond. "Dat er gewoon in je achtertuin zo'n mooi evenement gevaren gaat worden, gaat absoluut mensen inspireren om ook te gaan windsurfen of uiteindelijk wedstrijden te gaan foilen", zegt Boone.

Olympisch zeilster en ambassadeur van het evenement Marit Bouwmeester, kent het probleem van de waterplanten, maar ziet ook nu al wel genoeg plekken rond Flevoland waar wel goed gevaren kan worden. Ze hoopt dat de Dutch Water Week een succes wordt. "Watersport is gewoon fantastisch en voor iedereen op zijn eigen niveau", zegt Bouwmeester.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel