City lijdt flinke nederlaag tegen Jong PSV

ALMERE • Ma 10 januari 2022 | 20:42 • Maandag 10 januari 2022 | 20:42

De profs van Almere City FC hebben tegen Jong PSV een smadelijke 5-1 nederlaag geleden. Met trainer Alex Pastoor voor het eerst op de bank konden de Almeerders in Eindhoven geen potten breken. Daardoor blijft City steken op een negentiende plek in de Keuken Kampioen Divisie.

De eerste de beste kans was direct raak voor Jong PSV. Colyn kopte de bal knap achter doelman Etemadi. Drie minuten later was het raak aan de andere kant. Een strakke indraaiende corner werd knap raak gekopt door Jonas Arweiler: 1-1. In de eerste helft scoorde Jong PSV nog tweemaal door Nigel Thomas en Fedde Leysen.

In de tweede helft probeerde City uit een ander vaatje te tappen, maar tot grote kansen leidde dit niet. Jong PSV kwam zelfs op 4-1 door Bakoyoko. Priske Flyger bepaalde de stand uiteindelijk op 5-1.

Wedstrijdverloop:

90. Eindstand Jong PSV-Almere City FC 5-1.

80. Het wordt zelfs 5-1. Invaller Priske Flyger is de doelpuntenmaker.

76. Drie grote kansen na elkaar voor Almere City. Eerst redt Peersman twee keer. Daarna moet Van Leeuwen scoren, maar hij raakt de lat.

71. Het is gedaan voor Almere City. Bakayoko maakt 4-1 voor Jong PSV.

66. Gele kaart voor Ramon Leeuwin.

62. Een dubbele wissel bij Jong PSV. Ismael Saibari en Nigel Thomas verlaten het veld. Flyger en Srealy zijn de vervangers.

62. Een goede kans voor Maarten Pouwels, maar doelman Peersman redt knap.

57. Tweede wissel voor Almere City. Jonas Arweiler verlaat het veld. Faris Hammouti is zijn vervanger.

56. Daar komt Almere City goed weg. Het schot van Bakayoko raakt de onderkant van de lat.

47. Daar is een kans voor Almere City. Een schot van Lance Duijvestijn wordt gepareerd door doelman Peersman.

46. We zijn begonnen met de tweede helft. Thibaut Lesquoy is in de kleedkamer gebleven. Thomas Poll is zijn vervanger.

45. Het is rust in Eindhoven. De thuisploeg leidt met 3-1.

42. Voorafgaand aan het doelpunt van Jong PSV kreeg City-verdediger Helstrup geel.

41. Het staat 3-1 voor Jong PSV. De thuisploeg komt weer heel makkelijk tot scoren. Het is Fedde Leysen die raakt kopt uit een vrije trap.

35. Jong PSV komt weer op voorsprong door een knappe aanval van de Eindhovenaren. Nigel Thomas maakt de 2-1.

26. Een doelpunt van Lance Duijvestijn gaat niet door. De aanvaller maakt bij zijn actie hands en dus gaat het feest niet

22. Het staat binnen drie minuten weer gelijk. Een strakke indraaiende corner wordt knap raak gekopt door Jonas Arweiler: 1-1.

19. Daar is de voorsprong voor Jong PSV. Simon Colyn kopt raak. Doelman Agil Etemadi is kansloos. Vrij onverwacht scoort de ploeg uit Eindhoven.

8. Een harde charge van Maarten Pouwels op Koen Jansen. Pouwels krijgt terecht een gele kaart.

6. Het eerste schot op doel is afkomstig van Jong PSV. Het rollertje van Ismael Saibari is een makkelijke prooi voor Agil Etemadi.