Badmintonners goed op weg naar finale landstitel

ALMERE • Zo 16 januari 2022 | 18:51 • Zondag 16 januari 2022 | 18:51

De badmintonners van BV Almere hebben weer een flinke stap gezet op weg naar prolongatie van de Nederlandse titel. De ploeg van coach Dave Khodabux won zaterdagavond in de eredivisie een thuisduel tegen Duinwijck met 6-2. Op bezoek bij Drop Shot in Den Haag werd zondag met dezelfde cijfers verloren. Maar ondanks deze nederlaag lijken de Almeerders goed onderweg naar rechtstreekse plaatsing voor de finale om het landskampioenschap.

Na vier gewonnen en één verloren duel in de kampioenspoule gaan de Almeerders met 32 punten stevig aan de leiding. De voorsprong op de nummer twee Drop Shot bedraagt met nog drie duels te gaan maar liefst acht punten. De winnaar van deze nacompetitie. waarin vijf ploegen acht onderlinge duels spelen, plaatst zich rechtstreeks voor de finale om de landstitel.

De Almeerders begonnen zaterdagavond het duel in sporthal Raggers tegen Duinwijck met winst in de dames- en de herendubbel. Na deze twee overwinningen leken de Haarlemmers sterk terug te komen in de wedstrijd door de heren- en de damessingle te winnen. Het jonge talent Noah Haase verloor zijn wedstrijd met 2-1 van Jordi Hilbink. Diede Odijk kon voor BV Almere geen vuist maken tegen routinier Debora Jille, die het duel met 2-0 won.

Maar de thuisploeg bleek in het verloop van de avond te sterk voor de gasten uit Haarlem. Dennis Koppen en Estelle van Leeuwen pakten in de tweede singlewedstrijden redelijk eenvoudig de winst. De afsluitende gemengde dubbelpartijen waren spannend, maar werden wel gewonnen door de koploper in de kampioenspoule.

De Almeerders gingen zondag op bezoek bij Drop Shot in Den Haag. Hier kregen de Flevolanders met 6-2 de eerste nederlaag in de kampioenspoule te verwerken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel