Windesheim start sportopleiding in samenwerking met City FC

ALMERE • Vr 21 januari 2022 | 14:18 • Vrijdag 21 januari 2022 | 14:18

Hogeschool Windesheim in Almere start in september een sportopleiding. Het gaat om de tweejarige studie Sport- Leefstijlcoach. De school gaat hierbij nauw samenwerken met voetbalclub Almere City FC.

Volgens Judith Reijman Hinze van Windesheim is een sportopleiding al lange tijd een wens in Almere. "De opleiding bestaat bij Windesheim natuurlijk al in Zwolle, want daar is de Calo (sportopleiding) al jarenlang aan de weg aan het timmeren op thema sport. In Almere willen we dat ook heel graag". De studenten leren tijdens de opleiding alles over sporten, gezonde voeding en welzijn. Als studenten het diploma binnen hebben, kunnen ze volgens Windesheim bijvoorbeeld aan de slag als leefstijlcoach. Ze helpen dan onder meer jongeren met obesitas of ouderen om hun gezondheid te verbeteren.

De samenwerking met City FC is een win-winsituatie, legt Reijman Hinze uit: "Wij brengen de inhoudelijke kennis mee vanuit het onderwijs en het opleiden van studenten. Zij brengen het werkveld voor een deel mee". In het stadion wordt twee dagen per week lesgegeven.

Ondanks dat opleiding pas in september begint, hebben er zich al een paar studenten ingeschreven. "Maar we zijn pas aan de beginperiode van de werving", besluit Reijman Hinze.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel