Lelystad krijgt een eigen triatlon

LELYSTAD • Di 25 januari 2022 | 17:55 • Dinsdag 25 januari 2022 | 17:55

De triatlonorganisatie TRI HARD uit Almere gaat op 10 juli een triatlon organiseren in Lelystad. Het is de eerste echte triatlon in de provinciehoofdstad, aldus de organisatie.

De wisselzone en de start/finish zullen in de Bataviahaven zijn. "Lelystad is een jonge stad en wordt niet alleen gekenmerkt door haar gezellige, sfeervolle haven, maar ook door de weidse omliggende natuur", legt organisator Jefry Visser uit. "We vinden het prachtig om deze locatie aan onze wedstrijdkalender toe te voegen."

Alles gebeurt in en rondom de haven
Bij TRI Lelystad krijgen atleten de kans om te kiezen voor de standaard afstand (1500m zwemmen - 40km fietsen - 10km hardlopen), sprint afstand (750m-20km-5km) of, speciaal voor jeugd, de Junior Challenge voor basisschoolkinderen (175m-4.25km-1.25km) of oudere kinderen (250m-8.5km-2.5km). "In alle gevallen zwem je in de haven, wordt er door de haven en het omliggende gebied gefietst en vormt de haven opnieuw het decor voor het looponderdeel. Zo kom je meerdere keren langs de replica van het wereldberoemde Batavia-schip, iets dat op zichzelf al een gave ervaring is", aldus Visser.

Wedstrijdreeks
Naast Almere, Amsterdam, Huizen, Rotterdam en Nijmegen, is TRI Lelystad de zesde locatie binnen de wedstrijdreeks van TRI HARD Series. Visser benadrukt daarnaast dat TRI Lelystad zich uitstekend leent voor zowel de ervaren als de beginnende atleet. "Het parcours is overzichtelijk, het zwemmen vindt binnen de beschutting van de haven plaats en bij TRI HARD Series genieten we niet alleen van de snelle, maar net zo veel van de wat minder snelle atleten. We willen dat iedereen een leuke dag heeft, ongeacht niveau en uitslag, en dat iedereen kan terugkijken op een onvergetelijke wedstrijd."

Trialeten kunnen zich inschrijven via trilelystad.nl.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel