Almere City thuis niet langs Telstar: 0-0

ALMERE • Zo 30 januari 2022 | 14:29 • Zondag 30 januari 2022 | 14:29

Almere City FC heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Telstar niet kunnen winnen. Ondanks goede kansen voor de thuisploeg bleef het in het eigen Yanmar stadion steken op een teleurstellend 0-0 gelijkspel.

De ploeg van trainer Alex Pastoor trad aan met een piep-jong elftal in een met 1500 toeschouwers gevuld Yanmar stadion: Pastoor had basisplaatsen gereserveerd voor Jacobs, Rullens, Esajas, Poll, Puriel en Wildeboer. Aanvoerder Tim Receveur en spits Jonas Arweiler moesten plaatsnemen op de bank. In de eerste helft was Almere City de bovenliggende partij en kreeg het goede kansen op voorsprong te komen via onder andere Duijvestijn en Wildeboer, maar keeper Ronald Koeman Junior van Telstar was een sta-in-de-weg.

In de eerste fase van de 2e helft begon Telstar wat brutaler te worden: zo moest de debuterende doelman Nordin Bakker handelend optreden na een fraaie schotpoging van Telstar aanvoerder Sven van Doorn. Bakker was na een kwartier spelen in de ploeg gekomen, nadat keeper Agil Etemadi geblesseerd het veld moest verlaten. In het vervolg van de 2e helft zocht Almere nadrukkelijk de overwinning. Duijvestijn was in de slotfase dichtbij en Puriel zag zijn inzet op de paal belanden. Uiteindelijk bleef het 0-0 en daarmee deden de Almeerders zichzelf tekort.

Almere blijft door dit resultaat hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie en wacht nog altijd op de eerste overwinning onder de nieuwe trainer Alex Pastoor. Volgende week spelen ze een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht, dat één-na-laatste staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop:

90+5 Afgelopen 0-0

87. Lance Duijvestijn kapt zich knap vrij in de zestien maar schiet rechtstreeks in de handschoenen van Koeman Jr.

85. Zimmerman werkt de bal voorlangs.

80. OEI. Puriel raakt de paal namens Almere. Het zit ook niet mee

76. Geel voor Plet van Tekstar

75. Schot van city invaller Zimmerman geblokt

70. Drie wissels bij Almere: Helstrup voor Rullens, Zimmerman voor Wildeboer en Gauna voor Esajas.

60. Receveur vervangt bij Almere City de geblesseerde Thomas Poll.

57. Prima safe van Nordin Bakker op een prima schot van Telstar aanvoerder Sven van Doorn. Met zijn vingertoppen verwerkt hij de bal tot een hoekschop.

46. Bij Telstar is spits Glynor Plet in de ploeg gekomen.

Rust 0-0

45. De 1-0 hangt nadrukkelijk in de lucht vlak voor rust. Almere continu dreigend voor de goal van Telstar.

38. Wat een kans op de 1-0: Wildeboer stuit van dichtbij op Koeman Jr.

33. Corner Almere: keeper Koeman grabbelt, maar kan de bal uiteindelijk klemmen.

33. Almere is weer gevaarlijk: een voorzet van Puriel wordt door een Telstar been in het zijnet gewerkt.

28. Kopbal van Duijvestijn rechtstreeks in de handschoenen van Telstar keeper Koeman.

24. Schotpoging van Lance Duijvestijn wordt tot coner verwerkt door Telstar doeleman Ronald Koeman Jr.

15. Eerste gedwongen wissel bij Almere City FC: doelman Etemadi verlaat geblesseerd het veld. De deze week aangetrokken Nordin Bakker is zijn vervanger. Bakker mag dus direct debuteren

14. Basisdebutant Tijmen Wildeboer kopt over na een voorzet van Bram van Vlerken

13. Telstar speler Molenaar krijgt geel na een overtreding op Lance Duijvestijn.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion, dat voor 1/3 gevuld is met toeschouwers.