Eigen goal Danny Post nekt Almere City tegen VVV

ALMERE • Vr 25 februari 2022 | 20:02 • Vrijdag 25 februari 2022 | 20:02

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo ongelukkig verloren. Ondanks vele uitgespeelde kansen voor de thuisploeg gingen de gasten uit Limburg met de volle drie punten naar huis: 0-1. Uitgerekend Danny Post, die in de winterstop overkwam van VVV, tekende met een eigen doelpunt voor de enige treffer van de wedstrijd.

In de 1e helft begon Almere City zoals de afgelopen weken weer fel en gretig aan de wedstrijd. De thuisploeg reeg onmiddellijk de kansen aanéén. Het vizier van clubtopscorer Lance Duijvestijn stond echter niet op scherp: de aanvallende middenvelder kreeg twee dotten van kansen in de zestien, maar werkte de bal tot twee keer toe van dichtbij hoog over. De gasten kwamen halverwege de 1e helft, tegen alle verhoudingen in, op voorsprong na uitgerekend een eigen goal van Danny Post. De ervaren middenvelder, die in de winterstop overkwam van VVV, werkte een harde lage voorzet van Nick Venema ongelukkig langs zijn eigen keeper Nordin Bakker. Na deze domper waren de Almeerders via Jeffry Puriel nog 2x dichtbij de gelijkmaker, maar bij rust was het 0-1 in het Yanmar stadion.

In de 2e helft bracht trainer Alex Pastoor direct drie verse krachten binnen de lijnen met Helstrup, Alhaft en Pouwels voor Leeuwin, Van Hoeven en Wildeboer. De Almeerders gingen onverdroten door met aanvallen, maar waren aanvankelijk minder dreigend dan in de eerste helft. Een kwartier voor tijd kwam spits Jonas Arweiler binnen de lijnen voor Danny Post. De Duitser kreeg direct twee super kansen, maar stuitte tot twee keer toe op VVV doelman Delano van Crooij. Almere City bleef vechten tot de laatste minuut: Duijvestijn was in de slotfase nog heel dichtbij de gelijkmaker, maar het bleef uiteindelijk 0-1.

Wedstrijdverloop:

95. Afgelopen: VVV wint met 0-1

87. Duijvestijn is heel dichtbij de gelijkmaker, maar hij ziet zijn inzet uit de hoek getikt worden door Van Crooij.

84. Ook Joey Jacobs van Almere wordt op de bon geslingerd.

84. Geel voor Nick Venema van VVV

79. Van Leeuwen voor Puriel bij Almere

74. Arweiler krijgt direct twee super kansen, maar stuit op doelman Van Crooij.

73. Arweiler komt binnen de lijnen voor Danny Post.

63. Resink komt voor Esajas bij Almere.

55. Almere wil een penalty na een vermeende handsbal, maar scheidsrechter Nagtegaal wil er niet aan.

50. Danny Post schiet uit de draai net over de goal van VVV

46. Drie dubbele wissel aan het begin van de 2e helft bij Almere City:

45. Rust: 0-1

43. Jos Luhukay, de trainer van VVV, krijgt geel vanwege commentaar op de leiding.

42. City is weer dichtbii de gelijkmaker: Jeffry Puriel wordt perfect weggestoken door Lance Duijvestijn, maar stuit in de één-op-één op doelman Van Crooij van VVV.

37. VVV wordt brutaler: Johansson met een geplaatst schot, maar Nordin Bakker tikt de bal over zijn doel.

30. Weer een 100% kans voor City: Puriel krijgt 'm er nu van dichtbij niet in.

18. Danny Post, de oud speler van VVV, werkt de bal na een voorzet van Nick Venema ongelukkig in zijn eigen goal: 0-1. Dit verzin je niet.

18. Weer een dot van een kans voor Almere! Bradly van Hoeven geeft hard en laag voor, maar Lance Duijvestijn werkt de bal opnieuw over.

14. Schot van VVV spits Nick Venema wordt makkelijk gepakt door Norden Bakker.

7. Weer een grote kans voor de thuisploeg: Wildeboer bedient Duijvestijn die een vrije schietkans in de zestien krijgt, maar hij werkt de bal van dichtbij over. Wat een kans !

5. Vrije trap van Almere City topscorer Lance Duijvestijn scheert maar net over de lat van het doel van VVV.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.

Bij Almere City ontbreekt vanavond captain Tim Receveur, omdat hij vandaag vader is geworden.