Beloften Almere City kampioen van de Eredivisie

ALMERE • Za 26 februari 2022 | 21:00 • Zaterdag 26 februari 2022 | 21:00

Almere City FC O21 is zaterdagmiddag kampioen geworden van de eredivisie voor spelers onder de 21 jaar. De ploeg van coach Hedwiges Maduro won op eigen veld met 2-1 van NEC, terwijl concurrent FC Groningen verloor bij Feyenoord.

De beloften van Almere City FC gingen de laatste speeldag nog in met een punt achterstand op koploper FC Groningen. In de eerste helft kwam 'City' vroeg op voorsprong na een prima goal van Joshua Zimmerman op aangeven van Layee Kromah. De rappe aanvaller was even later ook verantwoordelijk voor de 2-0, nadat hij NEC doelman Roefs uit een moeilijke hoek wist te verrassen.

Na rust drong NEC aan en kwam de ploeg uit Nijmegen via een goal van Jonas Klein terug in de wedstrijd. Halverwege de 2e helft moesten de gasten verder met 10 man na een tweede gele kaart voor aanvoerder Jordy Ruizendaal. Met een mannetje meer op het veld en in de wetenschap dat Feyenoord inmiddels leidde tegen FC Groningen, kon City de wedstrijd rustig uitvoetballen. Na het laatste fluitsignaal werd de titel uitbundig gevierd en werd er het nodige vuurwerk ontstoken op Sportpark Fanny Blankers Koen.