Provincie verwacht veel media-aandacht door wielerspektakel

LELYSTAD • Za 19 maart 2022 | 18:21 • Zaterdag 19 maart 2022 | 18:21

De Benelux Tour en de Simac Ladies Tour die in augustus in Lelystad worden verreden, gaan Flevoland veel media-aandacht opleveren. Dat zegt gedeputeerde Harold Hofstra. "Deze wedstrijden gaan door onze hele polder heen. Er wordt een lus van 60 kilometer gemaakt langs de kust, langs het water, langs de Oostvaardersplassen."

Hofstra is van plan om met nevenevenementen andere gemeenten uit de provincie bij het wielerspektakel te betrekken. "We zijn hierover bezig met Sportservice Flevoland om te onderzoeken of er mogelijkheden zijn om bijvoorbeeld in andere gemeentes in diezelfde week met scholieren of kinderen iets te ondernemen."

De absolute wereldtop van het wielrennen verzamelt zich tijdens de Benelux Tour en de Simac Ladies Tour eind augustus in onze provincie. De ogen van de wereld zullen volgens Hofstra voor even gericht zijn op Flevoland. "Het mediabereik is zo'n tien miljoen mensen. Dat is in het kader van ‘branding’ van Flevoland natuurlijk ontzettend geweldig! Maar juist ook het sporten als doel, maar ook sporten als middel wordt hier perfect mee uitgedragen."

De mannen starten op maandag 29 augustus met de Benelux Tour en de Simac Ladies Tour gaat een dag later van start.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel