ASV Dronten wint topper bij Unicum

DRONTEN • Za 19 maart 2022 | 21:31 • Zaterdag 19 maart 2022 | 21:31

In de 2e klasse G van het district Oost heeft ASV Dronten zaterdagmiddag de topper bij vv Unicum gewonnen. In Lelystad was de ploeg van trainer Patrick Posthuma uiteindelijk met 0-2 te sterk voor de thuisploeg. Bij rust leidden de Drontenaren nog met 0-1.

In de eerste helft kreeg Unicum in eerste instantie goede kansen, maar kwam ASVD na ongeveer 20 minuten op voorsprong via Rémon Kroes. In de 2e helft moest de thuisploeg met nog een half uur te spelen verder met 10 man, nadat oud-profvoetballer Mitchell Kappenberg zijn 2e gele kaart kreeg.

Man minder
Ondanks een man minder op het veld bleef Unicum tot het einde gevaarlijk. In de extra tijd wist ASV Dronten de wedstrijd definitief te beslissen na een vlijmscherpe counter: Rihairo Meulens bediende Dinand Woertink, die koel de 0-2 eindstand op het bord bracht. Door de overwinning blijft ASVD meedoen om de titel in deze 2e klasse G.

Koploper Veensche Boys wist zaterdagmiddag ook te winnen, waardoor het verschil tussen beide ploegen één punt blijft. Unicum blijft ondanks het verlies 3e op de ranglijst, met nu 6 punten achterstand op koploper Veensche Boys.

Batavia'90 uit Lelystad -dat zaterdag niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen OVC'85- staat 4e met nu 9 punten achterstand op de koploper.