Badmintonfans maken zich op voor landskampioenschap

ALMERE • Vr 25 maart 2022 | 6:46 • Vrijdag 25 maart 2022 | 6:46

Leden van Badmintonvereniging Almere bereiden zich voor op de finale van het landskampioenschap. Het eerste team van de eredivisieclub kan de titel voor de tweede keer in de geschiedenis pakken. Het duel wordt zaterdagmiddag om 14:00 uur gespeeld in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

Jeugdlid Marisa Gijsen zegt: "Ik vind het wel belangrijk, want ik zit al mijn hele leven bij BV Almere en ik hoop dat we nog een keer landskampioen worden". Ze gaat de ploeg van coach Dave Khodabux met andere badmintonliefhebbers met al haar passie aanmoedigen zaterdag in Den Haag.

De Almeerders staan voor de vijfde keer in een finale om het landskampioenschap. BV Almere staat zaterdag oog in oog met Duinwijck uit Haarlem. Die ploeg was in 2018 ook al een keer de tegenstander in de finale. Toen verloor BV Almere met 5-1 van de Haarlemmers. BV Almere won in 2020 wel de landstitel. Toen waren de Almeerders met 5-2 te sterk voor BC Drop Shot uit Den Haag.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel