Gewilde Maduro neemt snel beslissing over toekomst 

ALMERE • Do 31 maart 2022 | 21:57 • Donderdag 31 maart 2022 | 21:57

Trainer Hedwiges Maduro wil snel een beslissing nemen over zijn directe toekomst. Naar eigen zeggen hoopt hij binnen twee weken bekend te kunnen maken bij welke club hij volgend seizoen werkzaam zal zijn. De geboren Almeerder staat momenteel in de belangstelling van diverse eredivisieclubs, maar ook Almere City FC hoopt de oud Ajacied langer aan zich te kunnen binden.

Maduro, die onlangs met het beloftenelftal van Almere City FC kampioen werd van de Eredivisie, zal het huidige seizoen gewoon afmaken als assistent-trainer van hoofdtrainer Alex Pastoor bij Almere City. De komende seizoenen wil de oud-international in ieder geval ruime ervaring gaan opdoen als assistent-trainer binnen het betaalde voetbal. Daarna wil hij als hoofdtrainer aan de slag als hij beschikt over het vereiste diploma UEFA Pro.

Aanbod afgeslagen
Maduro heeft over belangstelling niet te klagen. Onlangs sloeg hij een aanbod van FC Groningen af om daar volgend seizoen assistent-trainer te worden. De Almeerder is onlangs ook benaderd door PSV om assistent te worden bij Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie en door Sparta om komend seizoen de assistent-trainer te worden van de nieuwe trainer Maurice Steijn. Maduro zegt met heel veel clubs gesproken hebben, waaronder ook zijn oude club Ajax, die hem benaderde voor een rol als jeugdtrainer.

City hoopt dat Maduro blijft
Trainer Alex Pastoor van Almere City FC hoopt Maduro binnenboord te houden in Almere: "Ik denk dat een ex-speler van dat kaliber met relatief weinig trainerservaring een goede combi kan vormen met iemand die niet zo goed kon voetballen als hij, maar wel zijn hele leven al aan het organiseren en aan het trainen is. Ik heb al eens vaker gezegd: ik heb daar goede ervaring mee met bijvoorbeeld Michael Reiziger. Wij waren ook een hele goede combi. En dat zie ik ook voor de aankomende tijd heel erg zitten", aldus Alex Pastoor.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel