Almere City: play-offs of einde seizoen?

ALMERE • Do 5 mei 2022 | 21:25 • Donderdag 5 mei 2022 | 21:25

De profvoetballers van Almere City FC spelen vrijdagavond hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie thuis tegen Jong AZ. De Almeerders moeten deze wedstrijd in ieder geval winnen om een goede kans te behouden op het bereiken van de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

Na de nederlaag van vorige week uit bij ADO Den Haag (1-0) heeft 'City' deelname aan de play-offs niet meer in eigen hand, op deze allerlaatste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Alex Pastoor moet, om zich te verzekeren van de nacompetitie, op plaats 2 eindigen in de eindstand van de 4e periode.

4e periode
Op dit moment staat FC Eindhoven op die tweede plek met één punt voorsprong op Almere City, dat wél een beter doelsaldo heeft dan de Brabanders. FC Eindhoven gaat vrijdagavond op bezoek bij het reeds gepromoveerde FC Volendam. Ook Roda JC, de nummer 4 in de periodestand, maakt nog een kans om op plaats 2 te eindigen. De Limburgers hebben twee punten achterstand op FC Eindhoven en spelen vrijdagavond thuis tegen Telstar.

Zelfs de nummers 5 en 6 in de periodestand, NAC en FC Den Bosch, zouden in theorie nog op plek 2 kunnen eindigen. Zij hebben beide 3 punten minder dan FC Eindhoven, maar een minder doelsaldo.

Blessure aanvoerder Receveur
Aanvoerder Tim Receveur moet de clash met Jong AZ waarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan: de middenvelder liep donderdagmorgen tijdens de afsluitende training een enkelblessure op.
Ook Marcelencio Esajas ontbreekt. Hij trainde apart van de groep donderdag. Verder ontbreken vrijdagavond op het wedstrijdformulier: Jorrit Smeets, Steve Tunga en Daniel Breedijk, die al maanden geblesseerd zijn.

Speciale wedstrijd voor Joey Jacobs
Voor centrale verdediger Joey Jacobs is de wedstrijd tegen Jong AZ bijzonder. Jacobs speelde voor de winterstop nog bij Jong AZ en was meer dan 10 jaar actief in de jeugd bij AZ. De laatste wedstrijd van de competitie begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Blank.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel