Einde seizoen voor Almere City na kansloze nederlaag tegen Jong AZ

ALMERE • Vr 6 mei 2022 | 20:03 • Vrijdag 6 mei 2022 | 20:03

Almere City FC is er vrijdagavond niet in geslaagd de play-offs te bereiken tijdens de laatste speeldag van de Keuken Kampioen Divisie. De Almeerders, die zelf moesten winnen en afhankelijk waren van de concurrentie, gingen thuis roemloos met 0-3 ten onder tegen Jong AZ. Voor play-offs deelname moesten de Almeerders als tweede eindigen in de vierde periode, maar uiteindelijk werd de ploeg van Alex Pastoor vierde in die laatste periode met 18 punten uit 10 wedstrijden.

In de eerste helft viel er niet al te veel te genieten voor de neutrale toeschouwer in het Yanmar stadion. Almere City leek bevangen door de spanning en wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Er waren wel wat halve kansen voor Pouwels, Duijvestijn en Resink, maar echt gevaarlijk kon de thuisploeg niet worden voor de goal van de Alkmaarse talenten. Jong AZ voetbalde misschien wel makkelijker in de eerste helft en was via Ernest Poku nog het dichtst bij de openingsgoal, maar doelman Nordin Bakker wist knap redding te brengen.

In de 2e helft ging Almere City op zoek naar de voorsprong, maar wederom wist de ploeg van Alex Pastoor nauwelijks gevaarlijk te worden. Jong AZ bleef dreigender: eerst was Taabouni dichtbij de openingstreffer: hij schoot vanuit een moeilijke hoek in het zijnet, nadat doelman Bakker uit positie stond. Even later kwamen de Alkmaarse talenten wél op voorsprong: invaller Mexx Meerdink, die koud een paar minuten in het veld stond, schoot de bal droog binnen: 0-1. Trainer Alex Pastoor ging vervolgens aanvallend wisselen en bracht onder andere Arweiler, Puriel en Wildeboer binnen de lijnen. Toch was het Jong AZ dat opnieuw tot scoren kwam in de 77e minuut van de wedstrijd: Taabouni mocht op aangeven van Dekkers simpel de 0-2 binnenschieten. In de slotfase kreeg Jong AZ ook nog een penalty na een overtreding op Meerdink: Taabouni verzilverde vervolgens het buitenkansje en bepaalde de eindstand op 0-3. Met deze pijnlijke nederlaag kwam er direct een einde seizoen aan het seizoen voor Almere City, dat voor het eerst sinds het seizoen 2014-2015 niet zal deelnemen aan de play-offs voor promotie naar de eredivisie.

Wedstrijdverloop:

94. Einde wedstrijd en einde seizoen: 0-3

87. In de slotfase krijgt Jong AZ ook nog een penalty na een overtreding op Meerdink: Taabouni verzilvert vervolgens het buitenkansje: 0-3

77. Jong AZ komt op 0-2

69. Jong AZ komt op voorsprong in Almere via Mexx Meerdink.

67. Taabouni is dichtbij de 0-1. Hij raakt het zijnet. Komt Almere goed weg.

66. Drie dubbel wissel bij Jong AZ:

60. FC Volendam is teruggekomen tot 1-2 tegen FC Eindhoven.

58. Geel voor doelman Nordin Bakker die net buiten het strafschopgebied de bal vangt

56. Tweede wissel Almere:

49. Slecht nieuws uit Volendam: FC Eindhoven is even na rust op een 0-2 voorsprong gekomen bij FC Volendam.

46. Layee Kromah is in de ploeg gekomen bij Almere City voor Bradly van Hoeven.

Rust: 0-0

44. Stije Resink wordt vrijgespeeld door Alhaft, maar zijn schot in de korte hoek is onvoldoende om doelman Reus te verrassen.

36. City spits Maarten Pouwels met de kans in de diepte, maar hij raakt de bal niet goed en krijgt hem niet langs keeper Beau Reu

30. Jong AZ is dichtbij de openingstreffer via Ernest Poku, maar Nordin Bakker brengt knap redding ten koste van een corner.

23. OEF. City neemt een corner, die bij de 2e paal bijna in z'n eigen goal wordt gewerkt door Jong AZ speler Lathouwers.

7. Eerste kans voor Almere City: Maarten Pouwels wordt aangespeeld door Lance Duijvestijn, maar schiet vervolgens tegen één van de Alkmaarse verdedigers op.

5. Jong AZ is direct gevaarlijk voor de goal van Nordin Bakker.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.