Triatleet Rustenburg geniet van kleine wedstrijden

URK • Zo 8 mei 2022 | 14:04 • Zondag 8 mei 2022 | 14:04

Annemarie Rustenburg uit Biddinghuizen haalt tegenwoordig voldoening uit het organiseren van kleine triathlonwedstrijden. Rustenburg had jarenlang een voortrekkersrol bij de Suydersee Triathlon op Urk, maar wil die rol niet meer vervullen.

Rustenburg richt zich nu met haar bedrijf Train3Sports op het organiseren van kleinere wedstrijden. Binnenkort zijn er bijvoorbeeld trainingswedstrijden in Emmeloord (8 juni) en in Biddinghuizen (16 juli). "Ik merkte dat er veel vraag was naar die laagdrempeligheid" zegt Rustenburg.

In 2014 werd de Suydersee Triathlon voor de eerste keer gehouden. Nu, acht jaar later, is het nog steeds onzeker of dit jaar de wedstrijd op Urk nog wel kan worden gehouden. Mede omdat Rustenburg de kar niet meer wil trekken voor zo’n groot sportevenement is de organisatie min of meer uit elkaar gevallen. Het bestuur van de Suydersee Triathlon is nog in overleg om te onderzoeken of er dit jaar op Urk nog een wedstrijd kan worden gehouden.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel