Handballers HAVAS zetten grote stap op weg naar handhaving

ALMERE • Zo 8 mei 2022 | 16:03 • Zondag 8 mei 2022 | 16:03

De handballers van HAVAS uit Almere hebben zaterdagavond een grote stap gezet op weg naar handhaving in de eredivisie. De ploeg van trainer Theo van den Berg en coach Sicco Timmerman won in sporthal Stedenwijk met 25-24 van hekkensluiter Vlug & Lenig uit Geleen.

Met nog drie duels te gaan is het verschil met de Limburgers nu zeven punten. V&L heeft nog vier duels te gaan en heeft dus nog een theoretische kans om de Almeerders op de ranglijst te passeren. Van de zestien ploegen degradeert er dit seizoen één uit de eredivisie. De Almeerders staan na de overwinning op de elfde plaats.

De thuisploeg ging voor eigen publiek goed van start en stond al snel op een 7-3 voorsprong. Omdat HAVAS daarna fouten begon te maken en minder goed verdedigde konden de gasten terugkomen in de wedstrijd. Halverwege de wedstrijd was de voorsprong bijna helemaal verdampt. De Almeerders gingen de rust in met een 12-11 voorsprong.

Na de pauze hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Het bleef spannend tot de allerlaatste seconde van de wedstrijd waarin de Almeerders uiteindelijk met 25 tegen 24 aan het langste eind trokken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel