SV Lelystad degradeert na verlies bij vv Unicum

LELYSTAD • Wo 11 mei 2022 | 0:05 • Woensdag 11 mei 2022 | 0:05

De voetballers van SV Lelystad'67 spelen komend seizoen in de derde klasse. De hekkensluiter van de 2e klasse G verloor dinsdagavond de stadsderby bij vv Unicum met 3-2, waardoor de ploeg officieus gedegradeerd is. SVL moet nu in de resterende 4 wedstrijden 12 punten goed maken op AVW'66 dat één-na-laatste staat en ook nog eens een veel beter doelsaldo heeft: een onmogelijke opdracht.

vv Unicum leidde dinsdagavond bij rust al met 2-0 tegen stadsgenoot SV Lelystad door goals van Jason Lenz en Sefanja Davids (benutte strafschop). In het begin van de 2e helft vergrootte de thuisploeg de marge via een knappe goal van aanvoerder Dyllan Lanser. In de slotfase kwam SVL terug in de wedstrijd via twee goals van spits Chendley Richards. De 3-2, die pas in de extra tijd viel, kwam te laat om het Unicum nog lastig te maken.

In dezelfde 2e klasse G blijft ASV Dronten ook na dinsdagavond de koploper. De Drontenaren wonnen de uitwedstrijd bij Lunteren nipt met 1-2. Batavia'90 uit Lelystad, de nummer 2 van de ranglijst, blijft wel goede in het spoor van ASVD: de ploeg van Michel van Oostrum won dinsdagavond de uitwedstrijd bij FC Horst met 1-3. Komende zaterdag staat de topper Batavia'90 - ASV Dronten op het programma. Het verschil tussen beide ploegen is slechts 3 punten.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel