Zaalvoetballers ZVV Urk veel te sterk voor Zeemacht

URK • Za 14 mei 2022 | 17:02 • Zaterdag 14 mei 2022 | 17:02

De zaalvoetballers van ZVV Urk hebben vrijdagavond een thuisduel in de Eerste Divisie tegen Zeemacht gewonnen. De ploeg van trainer Andy de Jong was met 6-2 veel te sterk voor de gasten uit Den Helder. Bij de rust stonden de Urkers al met 4-0 voor.

De thuisploeg, die de vijfde plaats bezet in de Eerste Divisie A, kwam ijzersterk uit de startblokken tegen de nummer drie uit de competitie. Zeemacht werd van meet af aan onder druk gezet en slaagde er niet in daaronder uit te komen. De fanatieke Urker supporters zagen hun ploeg voor rust op een 4-0 voorsprong komen dankzij treffers van Johan Loosman, Willem Snoek en Kees de Boer (2x).

Na de pauze was het Willem Snoek die voor de vijfde Urker treffer zorgde. Omdat de thuisploeg het hoge tempo niet kon vasthouden zag Zeemacht kans om iets terug te doen. Dit resulteerde in twee treffers. Maar ZVV Urk kwam daardoor niet in problemen. Willem Snoek bepaalde met zijn derde treffer van de avond uiteindelijk de eindstand op 6-2.

De ploeg van trainer Andy de Jong, die bezig is aan zijn laatste seizoen, handhaaft zich door de overwinning op de vijfde plaats. De Jong wordt komend seizoen opgevolgd door Herman Spel uit Lelystad die bij ZVV Urk een tweejarig contract heeft getekend.