SV Urk onderuit tegen Eemdijk maar nog wel koploper

URK • Za 14 mei 2022 | 17:18 • Zaterdag 14 mei 2022 | 17:18

SV Urk heeft het duel in de zaterdag hoofdklasse B met 0-3 verloren van Eemdijk. De Urkers blijven na de nederlaag nog wel koploper in de klasse, maar de concurrentie is dichterbij gekomen. Urk heeft, met nog drie duels te spelen, nog twee punten voorsprong op SC Genemuiden (2) en RKAV Volendam (3).

Na de beginfase van het duel op sportpark De Vormt hadden de Urkers het lastig. Eemdijk kreeg een paar grote kansen om de openingstreffer te maken, maar pas in de 25ste minuut kwamen de gasten op 0-1 voorsprong. Michel Goossensen was trefzeker voor Eemdijk. Na een zware eerste helft ging de ploeg van trainer Gert Jan Karsten met een 0-1 achterstand de kleedkamer in.

De tweede helft begon Urk met vier nieuwe spelers. William de Boer, Jelle de Boer, Pieter Brand en Klaas Kramer kwamen in het veld voor Iede den Dulk, Lucas Tol, Lucas Schraal en Lucas Nagel. Negen minuten voor tijd kwamen de gasten op 0-2 voorsprong. In de laatste minuut zorgden de gasten voor een 0-3 eindstand op het scorebord.

Flevo Boys uit Emmeloord kwam in dezelfde hoofdklasse B ook in actie zaterdagmiddag. De Emmeloorders speelden met 1-1 gelijk tegen asv De Dijk. Flevo Boys staat op de negende plaats op de ranglijst.