Topper tussen Batavia'90 en ASV Dronten eindigt onbeslist: 2-2

LELYSTAD • Za 14 mei 2022 | 20:26 • Zaterdag 14 mei 2022 | 20:26

De topper in de 2e klasse G tussen tussen Batavia'90 en koploper ASV Dronten is zaterdagmiddag na een enerverende wedstrijd geeindigd in een gelijkspel. Op sportpark Doggersbank in Lelystad stond er na 90 minuten een 2-2 stand op het scorebord.

Batavia'90 begon prima aan de wedstrijd en kwam na een kwartier spelen op voorsprong na een fraaie goal van Bob Brilleman. Nauwelijks 5 minuten later kwam ASVD alweer op gelijke hoogte door een doelpunt van Yordi Schols na een corner. Halverwege de 1e helft kwam Batavia'90 opnieuw op voorspong via een doelpunt van spits Guido Pauw. Dit bleek ook de ruststand.

In de 2e helft kwan ASV Dronten na een uur spelen weer op gelijke hoogte door een benutte penalty van Jodi de Boer (in twee instanties), nadat invaller Rihairo Meulens naar de grond was gegaan in de zestien. In de slotfase stonden er nog maar 20 spelers op het veld, nadat Batavia verdediger Mohammed al Haydar (2x geel) en ASV Dronten speler Martijn Timmer (direct rood) uit het veld werden gestuurd.

De 2-2 uitslag is gunstig voor ASV Dronten dat koploper blijft in deze 2e klasse G. Met nog 3 wedstrijden te spelen behouden de Drontenaren een voorsprong van 3 punten en een beter doelsaldo op naaste concurrent Batavia'90.