Beloften Almere City FC landskampioen ten koste van Feyenoord

ALMERE • Za 21 mei 2022 | 17:41 • Zaterdag 21 mei 2022 | 17:41

De beloftenploeg van Almere City is zaterdagmiddag landskampioen geworden in de competitie voor spelers onder de 21 jaar. In de finale op sportcomplex Varkenoord waren de Almeerse talenten met 0-1 te sterk voor Feyenoord O21 jaar. Door de landstitel mag Almere in juni via play-offs tegen Jong Volendam strijden voor een plek in de tweede divisie (Jack's League).

In de eerste helft kwam Almere City FC vroeg op voorsprong in Rotterdam. Spits Tijmen Wildeboer kopte een voorzet van Thomas Poll knap binnen: 0-1. Even later kreeg rechtsbuiten Layee Kromah een grote kans op de 0-2 maar zijn inzet kon worden gekeerd door Jong Feyenoord doelman Jansen. Feyenoord had vervolgens veel balbezit, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden. Bij rust was het daarom 0-1 op Varkenoord.

In de 2e helft waren de kansen schaars. Feyenoord wilde wél, maar Almere City kon de Rotterdammers redelijk eenvoudig neutraliseren. Een kwartier voor tijd moest Almere City verder met 10 man na een rode kaart voor Layee Kromah na een harde overtreding op Feyenoord keeper Thijs Jansen.

In de slotfase drong Feyenoord aan en kwam City goed weg, nadat de bal via de onderkant van de lat van de lijn werd gehaald. Uiteindelijk wisten de Almeerse talenten in een spannende slotfase de landstitel veilig te stellen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel