Hockeydames gehuldigd voor kampioenschap in overgangsklasse

ALMERE • Zo 22 mei 2022 | 18:08 • Zondag 22 mei 2022 | 18:08

De eerste damesploeg van de Almeerse Hockey Club is zondagmiddag uitbundig gehuldigd voor het behaalde kampioenschap in de overgangsklasse. De titel werd vorige week al veroverd bij Ring Pass in Delft, maar zondagmiddag was de laatste wedstrijd van het seizoen en daarna werd het kampioenschap gevierd met het thuispubliek.

Tijdens de laatste speelronde was de kampioen thuis met 3-1 te sterk voor Rood Wit uit Aerdenhout. Esmeralda Post, Sylvana van Kerkhof en Yvette Willems tekenden voor de Almeerse treffers. Roos Riboni redde met een benutte strafbal de spreekwoordelijke eer voor de gasten: 3-1. Komend seizoen zijn de Almeerse dames actief in de promotieklasse, het op-één-na-hoogste landelijke niveau.

Mannen winnen thuis van Laren
De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club speelde zondagmiddag de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in de promotieklasse. De ploeg van het trainersduo Bart van der Wolf en Arjan Jolie was thuis met 4-3 te sterk voor Laren.

Bram Cornelisse, Timo Jonker en Joep Troost (2x) scoorden namens de thuisploeg. De Almeerse mannen verzekerden zich vorige week al van lijfsbehoud op het één-na-hoogste landelijke niveau.

Volgende week zondag speelt de ploeg de laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij Cartouche.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel