Dutch Water Week moet watersportfeestje worden

FLEVOLAND • Di 24 mei 2022 | 16:14 • Dinsdag 24 mei 2022 | 16:14

De Dutch Water Week moet volgens de directeur van het Watersportverbond Arno van Gerven de komende week vooral een watersportfeestje worden. Een half jaar geleden kondigden de provincie Flevoland en het Watersportverbond het nieuwe evenement aan.

Deze week is het zover: van vrijdag 27 mei tot en met zondag 5 juni is er van alles te beleven in Flevoland op het gebied van watersport. Van Gerven wil graag dat iedereen kan genieten van de sport. De Dutch Water Week is ontstaan met het idee zoveel mogelijk watersport gerelateerde evenementen bij elkaar te voegen.

De kern van het evenement is de Allianz Regatta, een internationale zeilwedstrijd voor de top van de wereld in de Olympische klassen en voor een bredere groep zeilers in zeven niet-olympische klassen. Tijdens de wedstrijden in de Olympische klassen komen bijvoorbeeld Kiran Badloe uit Lelystad en Lilian de Geus uit Almere in actie. Zij varen in de nieuwe Olympische klasse: IQFoil.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel