ASV Dronten kan zaterdag kampioen worden bij OVC'85 

FLEVOLAND • Vr 27 mei 2022 | 16:56 • Vrijdag 27 mei 2022 | 16:56

De voetballers van ASV Dronten kunnen zaterdagmiddag kampioen worden van de tweede klasse van het district Oost. Met nog twee wedstrijden te spelen hebben de Drontenaren drie punten voorsprong op directe concurrent Batavia'90 uit Lelystad. Bij een gunstig scenario kan ASVD de champagne op zaterdagmiddag al ontkurken.

Als de Drontenaren zaterdagmiddag zélf hun uitwedstijd bij OVC'85 in Oosterbeek winnen en Batavia'90 laat thuis tegen VSCO'61 punten liggen, dan is ASV Dronten officieel kampioen. De ploeg keert dan terug naar de eerste klasse, nadat het in juni 2019 naar de tweede klasse was gedegradeerd.

Als zowel ASV Dronten als Batavia'90 zaterdag hun wedstrijden winnen, dan is ASV Dronten officieus kampioen. De Drontenaren behouden dan met nog één wedstrijd te spelen een voorsprong van drie punten, maar ASV Dronten heeft een veel beter doelsaldo dan Batavia (+16).

Trainer Patrick Posthuma van ASVD wil nog niet bezig zijn met een eventueel kampioensfeest op zaterdagmiddag: " Uiteindelijk telt officieus niet en moet je officieel kampioen gaan worden of dat nou zaterdag is of volgende week. Het vertrouwen is enorm, dat is op dit moment het belangrijkste. De draaiboeken liggen in ieder geval klaar. Voor ons is het zaak ons dat wij ons richten op wat er op het veld gebeurt in Oosterbeek en dan gaan wij verder wel zien wat de club daar omheen heeft geregeld".

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel