SV Urk kampioen Hoofdklasse B

URK • Za 28 mei 2022 | 14:27 • Zaterdag 28 mei 2022 | 14:27

SV Urk is zaterdagmiddag kampioen geworden van de Hoofdklasse B. De Urkers wonnen met 2-1 van VV Berkum. Concurrenten Genemuiden en RKAV Volendam morsten punten. Flevo Boys won met 2-1 van Genemuiden, terwijl RKAV Volendam niet verder kwam dan 0-0 tegen SDC Putten. Door het kampioenschap promoveren de Urkers naar de Derde Divisie.

Tijdens de tweede helft leek het er niet op dat Urk kampioen zou worden. Martijn Brakke maakte in de 53ste minuut 0-1. Ruim tien minuten later was het Hessel Snoek die 1-1 maakte. Uiteindelijk maakte tien minuten later Jelle de Boer 2-1.

Genemuiden en RKAV Volendam kwamen niet meer tot scoren, waarna het feest op sportpark de Vormt kon beginnen.

Lees hier het liveblog terug:

90+2. De scores op de andere velden vallen gunstig uit voor de Urkers. SV Urk is kampioen!

90. Flevo Boys wint met 2-1 van Genemuiden. Wachten is nu op Putten-Volendam.

81. Jelle de Boer maakt 2-1 voor SV Urk. Met deze uitslag is SV Urk is kampioen

66. Urk maakt de gelijkmaker. Hessel Snoek schiet de 1-1 binnen.

56. Hessel Snoek en William de Boer verlaten het veld. Jelle de Boer en Lucas Tol komen in de ploeg.

53. Doelpunt Berkum. Martijn Brakke is de doelpuntenmaker.

49. Grote kans voor VV Berkum. De Ruiter schiet op de paal. Daar komt SV Urk heel goed weg.

47. We zijn begonnen met de tweede helft. Klaas Kramer en Lucas Schraal zijn in de kleedkamer gebleven. De vervangers zijn Iede den Dulk en Pieter Brands.

45. Het is rust bij SV Urk-Berkum. Flevo Boys-SC Genemuiden is 1-1. Bij SDC Putten-RKAV Volendam is het nog 0-0.

44. De voorzet van Riekelt Jan Brands vliegt bijna binnen. Keeper Huib Veurink moet redding brengen.

36. Kans voor Berkum, maar het schot van Van Hoesel is een makkelijke prooi voor keeper Strijker.

28. Bij Urk-Berkum is het nog steeds 0-0. Genemuiden maakt in de wedstrijd tegen Flevo Boys 1-1.

16. Weer een kans voor SV Urk. William de Boer komt net tekort om de bal binnen te prikken.

9. Goed nieuws voor SV Urk. Flevo Boys komt op voorsprong tegen Genemuiden. Doelpuntenmaker namens de ploeg uit Emmeloord is Aran Nijboer.

2. De eerste kans is voor SV Urk. Klaas Romkes kopt recht op de keeper van Berkum.