ASV Dronten officieus kampioen 2e klasse G

DRONTEN • Za 28 mei 2022 | 16:54 • Zaterdag 28 mei 2022 | 16:54

ASV Dronten is zaterdagmiddag officieus kampioen geworden van de 2e klasse G. De Drontenaren wonnen in Oosterbeek de uitwedstrijd tegen OVC'85 met 0-1.

Met nog één wedstrijd te spelen hebben de Drontenaren een voorsprong van drie punten op concurrent Batavia'90. ASV Dronten heeft echter een veel beter doelsaldo (+14) dan de Lelystedelingen, waardoor de titel de ploeg vrijwel niet meer kan ontgaan.

In de eerste helft had ASVD zaterdag veel balbezit, maar de ploeg werd behoudens kansen voor Jordy Schols en Dinand Woertink niet gevaarlijk.

In de tweede helft kreeg ASV Dronten legio kansen op een voorsprong. Jordy Schols stuitte tot twee keer toe van dichtbij op de doelman van OVC en Rik Breemhaar raakte de lat na een corner. Spits Rihairo Meulens mocht even later alleen op het OVC af, maar faalde oog in oog met de keeper.

In de slotfase viel de 0-1 alsnog nadat Leichtenberg naar de grond werd gewerkt in de zestien. Invaller Jeroen van der Meer benutte vervolgens het buitenkansje waardoor het kampioenschap de Drontenaren niet meer kan ontgaan.